perjantai 27. helmikuuta 2009

Alussa oli Ukko, Rauni ja tyhjä korpi...

Vaikka nimimerkkini oudokseltaan vaikuttaa mahtailevalta, sen tausta on kuitenkin varsin arkinen (jopa masentava). Sain sen nimittäin kymmenisen vuotta sitten silloisilta nettinuorilta, joihin omatkin poikani kuuluivat. Heidän mielestään hallitsin palvelimiani, kuin Ukko Ylijumala, joten siitähän sitten nimi.

Ei ollut kyllä tarkoituksena, mutta monet kerrat ovat jälkeenpäin, nämä nyt jo aikuisiksi kasvaneet penikat kiitelleet oppeja joita silloin saivat, ja joita nykyään itse auliisti muille jakavat. Eräänkin kaverin vahingossa lipsahtanut "kunniamaininta", "kun siihen ukon muuriin päätämme lyötiin" lämmitti vanhoja lokeja lukiessani sydäntä kummasti.

Olen siis näiden kaksilukujen kanssa pelannut jo aika kauan, joskus tuntuu, että liiankin kauan. Joillekin saattaa kertoa jotain maininta, että että ensimmäiset piraattipelit tuli tehtyä ennen PC:n keksimistä. Silloinhan itsenäisen Suomen lainsäädäntö ei edes tuntenut käsitettä "tietokonepelin laiton kopopiointi", joten näistä voinee vapaasti puhua. Sittemmin olen siirtynyt käyttämään vain vapaan lähdekoodin ohjelmia, mutta siitä sitten myöhemmin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti